Jordnötskakor

Serverar: 20-25 portioner

Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö

Ingredienser

  • 1 burk jordnötssmör, ca 300-350 g
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 225 g mörk eller ljus blockchoklad
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman jordnötssmör, socker, ägg, vaniljsocker och bakpulver till en slät smet. Klicka ut smeten teskedsvis på papprade plåtar.
    2. Grädda kakorna i 10 minuter. Låt dem svalna på plåten. Smält choklad och smör. Doppa kakorna till hälften i chokladen. Låt dem stelna på bakplåts- eller smörpapper.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (2)

    doris054 6 mars 2011

    Mina kakor blev toppiga, inte alls platta som på bilden men goda.

    dolores 9 oktober 2012

    Vet ej vad det kan ha berott på men dom här har jag gjort många gånger,fantastiskt goda,fantastiskt lättbakade och dessutom GLUTENFRIA ! Använd gärna den sorten med bitar i (jordnötssmöret alltså).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben