Jordnötskakor

Serverar: 26 portioner

Blir mycket godare om man gör dem själv än om man köper dem. Jordnötssmör med bitar i ger bäst smak.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 2 3/4 dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 1/4 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda smör och jordnötssmör i en skål. Vispa i sockret och sedan ägget och vaniljsockret. Blanda ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och havregryn. Rör till en kladdig smet.
    3. Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, lämna gott om utrymme mellan eftersom kakorna flyter ut i ugnen. 8-10 st per plåt är lagom.
    4. Platta till kakorna en aning med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt vila på plåten ett par minuter och låt sedan svalna på galler.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (1)

    Pearlmutter 18 december 2008

    hej, du har glömt nämna enheten för bikarbonaten :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben