Jordnötskakor

Serverar: 35 portioner

En snabbakad, godissmakande kaka som det blir många av. Jordnötssmöret ger en spännande smakbrytning á la Amerika.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g grovt hackad mörk choklad
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 75 g grovt hackad mörk choklad
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl grovt hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Tillsätt ägget och rör ner det i smeten.
    2. Blanda vetemjöl, bikarbonat och choklad och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 25 x 35 cm. Grädda 25-30 minuter.
    3. Glasyr: Låt smöret smälta i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.
    4. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över jordnötter.
    5. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (1)

    Lisabeertje 24 februari 2016

    Det blev inte alls som jag skulle tänka, det smakades bara fet och socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben