Veganska jordnötskakor

Oemotståndliga kakor med underbar för-, huvud- och eftersmak!

Ingredienser

  • 13½ dl havregryn
  • 3,25 dl farinsocker
  • 4,25 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjölkfritt smör
  • 1,75 dl ljus sirap
  • 200 g mjölkfri blockchoklad
  • 460 g jordnötssmör
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, farinsocker, vaniljsocker och sirap. Smält smöret och tillsätt det.
    2. Tryck ut det på en långpanna och grädda i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Låt kakan svalna helt.
    3. Smält blockchokladen och blanda den med jordnötssmöret, bre på det på kakan.
    4. Dela kakorna i lagom stora bitar, tänk på att det är en ganska mäktig kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben