Veganska havrebollar

Mjuka fluffiga havrebollar med en mild smak av kaffe och vanilj.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 8 dl havregryn (helst inte Gyllenhammars havregryn eller liknande extra tunna havregryn avsedda speciellt för gröt)
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl Alpro Soya Airy & Creamy (Mjölkfri vispgrädde)
  • ½ dl kaffe (extra starkt)
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Kokos att rulla bollarna i
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienserna i en skål. Vispa med elvisp tills alla ingredienserna är blandade och smeten är fluffig, detta kan ta några minuter.
    2. Ställ smeten i kylen 20-30 minuter innan du formar bollar och rullar dem i kokos. Ställ gärna in havrebollarna i kylen innan du serverar dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben