Havrebollar med juice

Serverar: 15-40 portioner

Älskas av både stora och små. Kanon på kalas Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk apelsinjuice
  • Garnering
  • ca 1 dl strössel
  • Instruktioner

    Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 18 november 2008

    Rikta små läckerbitar! Smaksatte med Brämerhults apelsin/jordgubbsjuice och Kiviks pärondryck. Får absolut fem stjärnor av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben