Havrebollar

Serverar: 15-40 portioner

Mycket goda

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk apelsinjuice
  • Garnering
  • Ca 1 dl strössel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl. Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet.
    2. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock. Tips på smak för stora! Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben