Jordnötskaka

Serverar: 8-10 portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g margarin
  • ca 100 g jordnötter
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Smält margarinet ochtillsätt det. Häll smeten i en smord form, med avtagbar kant. Strö över jordnötter. Går även att variera med t.ex. äpple, rabarber osv. Baka i 225 graders ugn, ca 20-35 min, beroende på hur stor formen är. Känn med provsticka att den är torr när kakan är klar.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (1)

    evaalmerjohansson 27 juni 2008

    snabb och smarrig kaka, när oväntat besök hänger på låset. toppen kaka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben