Punschring

Serverar: 1 portioner

Denna mandelkaka är lika god till kaffe som till efterrätt. Punschen kan förstås uteslutas och kakan serveras som den är eller med rårörda jordgubbar och vispgrädde. Som efterrätt blir den god med konserverad frukt eller djupfrysta bär och vispgrädde.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 200 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 1 rågad msk potatismjöl
  • 1 dl punsch
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och socker pösigt. Skålla, skala och mal mandeln och rör ned den i smeten. Tillsätt sedan potatismjöl och äggvitorna, som du vispat till hårt skum. Häll smeten i en smord och bröad kransform och grädda kakan i 175° ca 45 minuter.
    2. Stjälp upp den färdiga kakan och låt den kallna. Diska formen. Häll 1 dl punsch i den och lägg tillbaka kakan, som prickats med gaffel på ytan så att den suger upp punschen. När det är gjort är den klar att servera.
    3. Fyll kranshålet med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben