Punschringar

En härligt spritigt spröd småkaka med smak av punsch som går utmärkt att frysa i 3 månader.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • ½ dl punsch
  • 300 g vetemjöl, 5 dl
  • 1 ägg till pensling
  • Råsocker att garnera med
  • Instruktioner

    1. Ger ca 60 kakor
    2. Rör smöret vitt och pösigt med elvisp på medelhastiget. Tillsätt punsch och mjöl och arbeta ihop degen. Ta en femkronestor degklatt, ca 7 g i taget och trilla till en rulle på 10 - 12 centimeter. Lägg ihop till ringar på bakpappersklädd plåt. Degen är ganska lös, så man måste vara väldigt lätt på handen på handen, men så blir kakorna spröda också.
    3. Pensla ringarna med uppvispat ägg och strössla med råsocker. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 8 november 2011

    Om man har ont om tid , så kan man göra runda bollar som plattar man till. Jag tycker dock att dom inte blir lika spröda då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben