Punschrulle

Serverar: 12 portioner

Jättegod, med lite extra smak av punsch.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk punsch
  • 1½ msk mjölk
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ½ dl punsch
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt punsch och mjölk.
    2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250* ca 5 min.
    3. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
    4. Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Smaksätt med punsch.
    5. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den. Låt punschrullen ligga kallt en stund innan den skäres i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bitas 22 maj 2009

    Denna kakan e ju supergod.. jag har letat efter detta resept i flera år... tappade bort mitt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben