Konditorns gröna favorit

Serverar: 15 portioner

Jättegoda punschrullar utan kaksmulor.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 msk punsch eller essens
  • Marsipan
  • 200 g marsipan
  • Grön karamellfärg
  • Garnering
  • 75 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och lägg i matberedare tillsammans med smör, socker, kakao, havregryn och vaniljsocker. Blanda till en smidig massa och smaksätt med punsch. Ställ i kylen att stelna.
    2. Marsipantäcke: Arbeta in karamellfärgen droppvis i den rumstempererade marsipanen till en mild grön nyans. Dela i två lika delar och förvara i plastfolie.
    3. Kavla ut marsipanen en del i taget mellan två plastfolieark till en rektangel, 10x30 cm. Rulla ut fyllningen till två 30 cm längder, lägg över rullarna på marsipanen.
    4. Rulla ihop ock tryck till skarven. Skär rullarna i fyra cm bitar och doppa snittytorna i smält blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica_johansson 21 augusti 2009

    Ja inte var de gröna inte, men de smakar lika gott för det. Lita knöliga blev de också men det är bara att tugga,svälja och njuta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben