Konditorns läckerbitar

Långpannebak passar bra när man ska bjuda många!

Ingredienser

  • 11/2 dl sötmandel
  • 300 g mandelmassa
  • 175 g mjukt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1/2-1 apelsin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 150 g färskost
  • 75 g mjukt smör
  • 41/2 dl florsocker
  • 6 msk kakao
  • Saften av 1 apelsin
  • Garnering
  • Tunna apelsinskivor
  • Instruktioner

    Hacka mandeln. Smörj och bröa en långpanna ( 25 gånger 35 cm) Riv mandelmassan grovt, tillsätt smöret och sockret. Rör tills det blivit poröst. Arbeta in ett ägg i taget. Tillsätt mandel och rivet apelsinskal. Blanda mjölet och bakpulvret, tillsätt detta i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Chokladkräm: Vispa ost och smör poröst. Sikta ihop florsocker och kakao. Tillsätt detta tillsammans med apelsinaften och vispa krämen slät. Bred krämen på den kalla kakan. Låt kakan stå svalt minst 1 timme. Skär den i rutor. Garnera med tunt skivade apelsiner strax före serveringen. Ugn 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben