Knapriga crostini med svamp

Serverar: 4 portioner

De här små italienska läckerbitarna passar allra bäst om de är varma. Till crostinin är det gott med ett glas rött, t.ex. chianti.

Ingredienser

  • 20 g torkad karljohansvamp
  • 200 g champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 kvistar slät persilja
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist mejram
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk torr sherry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 liten baguette
  • Instruktioner

    1. Lägg den torkade svampen i riktigt med varmt vatten och låt den dra 1 tim. Krama ur svampen och skär den i bitar. Borsta av champinjonerna med en bit hushållspapper och skär bort den nedre delen av fötterna. Skär champinjonerna i bitar.
    2. Ansa och skölj salladslöken och skär den i ringar. Skala vitlöksklyftan och skär den i bitar. Ta bort grova stjälkar från persiljan. Ta av bladen från timjan- och mejramkvistarna.
    3. Lägg karljohansvamp, champinjoner, vitlök och persilja i en mixer och mixa. Hetta upp smör och olivolja i en teflonstekpanna och fräs svampblandningen på medelvärme tills all vätska har avdunstat.
    4. Häll över sherryn och krydda med salt och peppar. Fortsätt fräsa tills vätskan har kokat bort. Blanda ner mejram och timjan. Lägg upp blandningen i en skål och låt svalna.
    5. Skär 16 st 1 cm tjocka skivor av baguetten och rosta dem. Lägg på svampblandningen och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben