Purjofisk

Serverar: 4 portioner

Gott och lättlagat

Ingredienser

  • 600 g torskfile
  • 3 dl vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 liten finskuren purjolök
  • Instruktioner

    Lägg torskfileerna på ett ungssäkert fat koka upp vatten tillsammans med fiskbuljong slå buljongen över fisken täck fisken med aluminiumfolie och sjud den vit och fast i 200 grader ca 15 min. Vispa samman fiskspad med grädde och mjöl i en kastrull koka upp under vispning tillsätt purjolöken och krydda såsen. Slå såsen över fisken servera med ris, grönsaker, apelsinskivor och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben