Purjorullader

Serverar: 4 portioner

Variera köttfärsen genom att rulla in förvällda purjolöksbitar i den.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • Knappt 1 dl vatten eller mjölk
  • 1 äggvita
  • 2 purjolökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman färsen med 3/4 av mjölet. Tillsätt salt och peppar. Skala och riv löken. Rör in löken och vattnet/mjölken. Blanda ner äggvitan. Ställ färsen svalt ca 15 minuter.
    2. Ansa purjolökarna och skär dem i ca 6 cm långa bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
    3. Forma under tiden färsen till 8 rektangulära biffar på mjölad skärbräda. Lägg en bit purjo på varje biff, rulla ihop färsbiffarna till rullader.
    4. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek rulladerna tills de är gyllenbruna runt om. Skaka pannan då och då. Beräkna ca 10 minuter.
    5. Lägg upp rulladerna på serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomater. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben