Purjorullader

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God kombination.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl vetemjöl, 60g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • knappt 1dl vatten
  • 1 äggvita
  • 2 purjolökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • Till garnering
  • Salladsblad
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman färsen med 1/4 av mjölet. Tillsätt salt och peppar.
    2. Skala och riv löken. Rör in denna och vattnet.
    3. Blanda ner äggvitan och ställ färsen svalt ca 15 min.
    4. Ansa purjolökarna och skär dem i ca 6 cm långa bitar. Koka desa i lättsaltat vatten ca 5 min. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
    5. Forma under tiden färsen till 8 rektangulära biffar på mjölad skärbräda. Lägg en bit purjo på varje biff, rulla ihop färsbiffarna till rullader.
    6. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek rulladerna tills de är gylenbruna runt om. Skaka pannan då och då. Beräkna ca 10 min.
    7. Lägg upp rulladerna på serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomater.
    8. Gott att servera till: Kokt potatis, grönsallad med dressing av citron och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben