Quornburgare

Serverar: 8 portioner

Saftiga och snabbgjorda vegetariska burgare. Perfekt på grillen i vår/sommar.

Ingredienser

  • 300 g fryst quornfärs
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Tillbehör
  • 8 hamburgerbröd
  • 8 salladsblad
  • 1 rödlök i skivor
  • 2 tomater i skivor
  • 1½ dl strimlad soltorkad tomat
  • Chilibearnaise (finns att köpa färdigköpt)
  • Eventuellt klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Ta fram och tina quornfärsen. Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda med quornfärs, ägg, soja, vetemjöl, basilika, salt och peppar. Forma burgare. Grilla eller stek dem några minuter på varje sida.
    2. Grilla eller stek bröden. Lägg samman burgaren med bröd, sallad, lök samt färska och soltorkade tomater och chilibearnaise. Servera eventuellt med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben