Rabarberfool

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Frisk dessert

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl rörsocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1 tsk rosenvatten, kan uteslutas
  • Instruktioner

    Skölj rabarbern och skär den i 3 cm bitar. Lägg i långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda med sockret. Strö vaniljsocker över rabarbern och lägg på vaniljstången. Täck med folie. Baka i ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna. Ta bort vaniljstången. Vispa grädden lätt. Vispa i mascarponen och rosenvatten, vänd försiktigt ner 5 dl av rababerröran och lägg upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben