Rabarberfool på engelskt sätt
Serverar:
4 portioner
Någonting läskande till efterrätt...
Ingredienser
500 g rabarber, skuren i bitar
2 dl jordgubbssaft
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten
1 paket (2 1/2 dl) vaniljsås, vispbar
Mynta eller citronmeliss
Instruktioner
Gör först en rabarberkräm.
Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp. Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet.
Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen. Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
Vispa vaniljsåsen till fast skum.
Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas. Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor.
Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.
Liknande recept
Engelsk vallmokaka
4
8-10
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Engelsk vallmokaka
40 min
8-10
Ugnsbakad falukorv på nytt sätt
4.7
6
2
Escoffiers engelsk mintsås
15 min
Engelsk baconsandwich på kavring
5
15 min
4
4
Astrids rotfruktsgryta på mitt sätt
1 h 30 min
4-5
Pulled pork på mitt sätt
3.9
5-6
11
Björnbärspaj på enkelt sätt
5
45 min
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!