Rabarberfool på engelskt sätt

Serverar: 4 portioner

Någonting läskande till efterrätt...

Ingredienser

  • 500 g rabarber, skuren i bitar
  • 2 dl jordgubbssaft
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten
  • 1 paket (2 1/2 dl) vaniljsås, vispbar
  • Mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Gör först en rabarberkräm.
    2. Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
    3. Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp. Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet.
    4. Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen. Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
    5. Vispa vaniljsåsen till fast skum.
    6. Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas. Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor.
    7. Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben