Engelsk vallmokaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Min lillasysters favorit.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl blå vallmofrö (el en burk Santa Maria)
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
    2. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig.
    3. Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten.
    4. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten. Blanda samman väl.
    5. Smörj en kransform, ca 22 cm i diameter, och bröa den därefter med vallmofrön eller ströbröd (jag tycker vallmofrö fungerar sämre att bröa med).
    6. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 min.
    7. Gott till kaffe och te.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben