Serverar: 10-12 portioner
Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden.
1. Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna. Rör om hela tiden, så att inte fröna bränns. 2. Vispa samman matfett och farinsocker tills det är pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt. 3. Blanda ner lättfil och apelsinsaft, lite i taget. Rör sedan ner frön, vaniljsocker, salt, apelsinskal och till sist mjölet. Blanda väl. 4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 liter. Grädda i 175* ca 50-60 minuter nederst i ugnen. Pröva med en sticka. 5. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp. Tips! Smaksätt en burk (250 g) Kesella gourmet med 1/2 dl flytande honung och rivet apelsinskal av 1/2 apelsin och bjud till vallmokakan vid festliga tillfällen.