Engelsk vallmokaka

Serverar: 8-10 portioner

I England är det vanligt med vallmofrön i söta bakverk. De svarta, välsmakade fröna ger kakan ett speciellt utseende. Vallmokaka smakar väldigt gott till en kopp te.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vallmofrön
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • Till formen
  • 1-2 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
    2. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig.
    3. Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten. Blanda samman väl.
    4. Smörj en kransform, ca 22 cm i diameter, och bröa den därefter med vallmofrön. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben