I England är det vanligt med vallmofrön i söta bakverk. De svarta, välsmakade fröna ger kakan ett speciellt utseende. Vallmokaka smakar väldigt gott till en kopp te.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vallmofrön
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
Till formen
1-2 msk vallmofrön
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig.
- Rör ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt vallmofrön, grädde och mjölk. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret i smeten. Blanda samman väl.
- Smörj en kransform, ca 22 cm i diameter, och bröa den därefter med vallmofrön. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)