Engelsk chokladpudding - diabetiker

Serverar: 4 portioner

Det är inte bara gubben som äter dessa diabetesrecept jag lägger in. Då jag själv viktväktar och håller igen är det mycket bra även för mej. Goda är de också.

Ingredienser

  • 50 g blockchoklad
  • 3 äggulor
  • 4 msk Hermesetas Lättströ
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk hett vatten
  • 50 g skållad, malen mandel
  • 3 äggvitor
  • 1 krm bakpulver
  • Apelsinsås
  • 3 apelsiner
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen.
    3. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda i 10-15 min.
    4. Pressa två av apelsinerna till såsen. Skala den tredje med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Koka upp apelsinsaft, Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Låt svalna.
    5. Rör försiktigt ner apelsinklyftorna. Stjälp eventuellt upp puddingen eller servera ur formen med såsen till.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben