Överraska med nybakade fullkornsfrallor med rabarber.
Njut dem med smör och ost till frukost eller fika.
Ingredienser
250 g rabarber
3 msk socker
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
Ca 9 dl siktat dinkelmjöl
Instruktioner
- Skär rabarbern i skivor och koka upp dem med 2½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37 grader. Tillsätt jäst, smör salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 minuter.
Grädda bröden i mitten av ugnen 12-13 minuter.
Låt svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)