Rabarberfrallor

Serverar: 16 portioner

Överraska med nybakade fullkornsfrallor med rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller fika.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 3 msk socker
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 9 dl siktat dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i skivor och koka upp dem med 2½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37 grader. Tillsätt jäst, smör salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 minuter. Grädda bröden i mitten av ugnen 12-13 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben