Rabarberfrallor

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett recept jag hörde på vår lokalradio härom dagen och som jag testade att baka idag. Hej "testpanelen" har gjort några korrigeringar i stavningen, eftersom jag ser att något behöver andras men jag vet inte vad, har legat länge på godkännarlistan så det här är inget nytt recept utan det är mitt recept sedan tidigare.

Ingredienser

  • 250 g rabarber i bitar
  • 3 msk socker
  • 2½ dl vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl dinkel eller vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka ihop rabarber, socker och vatten tills rabarbern har mjuknat. Låt det svalna till 37', rör ner jäst och smör Tillsätt salt och mjöl och bearbeta degen till den är blank och fin. Låt det jäsa i 50 minuter. Knåda degen på bakbordet och forma ca 15 "franskbullar". Lägg på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda ca 10-12 minuter Pensla med vatten efteråt.
    2. Ugn 225'

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben