Rabarbergrottor

Serverar: 40 portioner

Spröda, klassiska kakor med god rabarberkompott.

Ingredienser

  • Deg
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rabarberkompott
  • ½ vaniljstång
  • 200 g rabarber
  • 1 dl socker
  • ½ ms pressad citron
  • Instruktioner

    1. Kompott: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljfrön och -stång i en kastrull. Låt det koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Plocka upp vaniljstången. Låt kompotten svalna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Rör smör och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ihop det med smörblandningen till en deg.
    4. Rulla kulor av degen och placera dem i småkaksformar på en plåt. Tryck en grop i varje kaka och fyll den med kompott.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben