Spröda, klassiska kakor med god rabarberkompott.
Ingredienser
Deg
300 g rumsvarmt smör
2 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rabarberkompott
½ vaniljstång
200 g rabarber
1 dl socker
½ ms pressad citron
Instruktioner
- Kompott:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljfrön och -stång i en kastrull. Låt det koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Plocka upp vaniljstången. Låt kompotten svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ihop det med smörblandningen till en deg.
- Rulla kulor av degen och placera dem i småkaksformar på en plåt. Tryck en grop i varje kaka och fyll den med kompott.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)