Rabarbergrottor med nötcrunch

Serverar: 20-24 portioner

God variant på klassisk kaka med rabarber och nötter.

Ingredienser

  • Nötcrunch
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl sötmandel
  • Kompott
  • 200 g rabarber
  • 1 dl socker
  • Några harsyrablad (kan uteslutas)
  • Smet
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Nötcrunch: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötter och mandel i lagom grova bitar. Blanda dem i en skål och bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i mitten av ugnen i 10 minuter, rör om och låt rosta ytterligare några minuter tills crunchen är gyllenbrun.
    2. Kompott: Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt sockret och ev harsyra och låt det koka utan lock i 8-10 minuter till en ganska tjock kompott.
    3. Smet: Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda och tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
    4. Forma kulor av degen och lägg dem i små pappersformar i en minimuffinsplåt. Gör en liten grop i varje degkula och klicka i lite rabarberkompott. Garnera med en nypa nötcrunch på varje kaka.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben