Rabarberkaka med vaniljsås

Serverar: 8-10 portioner

Syrlig och söt sommarkaka med smak av mandel.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3-4 bittermandlar
  • 250 g Kesella kvarg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl rabarber i skivor
  • Florsocker
  • 5 dl vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsockret.
    4. Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben