Spröda och fina är dessa knyten med en syrlig gömma. Serverade med vispad grädde eller glass blir de som en liten dessertbakelse.
Ingredienser
500 g ansad rabarber
3 dl socker
1 rulle utkavlad smördeg, 250g
1 ägg
1 dl pärlsocker
50 g mandelspån
Servering
Vispad grädde eller glass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och smält sakta på svag värme. Låt kallna.
- Dela den utkavlade smördegen i kvadrater 12x12 cm. Fördela rabarberkrämen i mitten av smördegsplattan och vik ihop till ett paket.
- Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)