Rabarberknyten

Serverar: 6 portioner

Spröda och fina är dessa knyten med en syrlig gömma. Serverade med vispad grädde eller glass blir de som en liten dessertbakelse.

Ingredienser

  • 500 g ansad rabarber
  • 3 dl socker
  • 1 rulle utkavlad smördeg, 250g
  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker
  • 50 g mandelspån
  • Servering
  • Vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och smält sakta på svag värme. Låt kallna.
    3. Dela den utkavlade smördegen i kvadrater 12x12 cm. Fördela rabarberkrämen i mitten av smördegsplattan och vik ihop till ett paket.
    4. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben