Rabarberknyten

Serverar: 4 portioner

Rabarber inbakad i "portionsaskar" av smördeg.

Ingredienser

  • 4 mördegsplattor
  • 200 g rabarber
  • 4-6 msk strösocker
  • 1 krm ingefära
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ta fram degplattorna ur paketet en stund innan de skall kavlas.Skölj o skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar.Blanda socker,ingefära o potatismjöl med rabarberbitarna.
    2. Kalva ut degplattorna något så att man kan skära varje i två fyrkanter.Lägg i en rågad matsked rabarberblandning på varje fyrkant.Vik upp hörnen o nyp ihop ordentligt över fyllningen.
    3. Grädda i 225 grader ca 15 minuter eller tills bakverken fått fin färg.
    4. Servera dem lätt avsvalnade med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben