Rabarbermazariner

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Härligt goda mazariner.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g späda rabarber
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
    2. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till.
    3. Fyllning: Skala rabarbern och skiva den tunt. Riv mandelmassan och rör ihop den med rumstempererat smör. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formarna och fördela rabarbern ovanpå. Strö eventuellt på lite råsocker. Grädda i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben