Rabarbermazarin med vaniljglass

Serverar: 10-12 portioner

Rabarber möter god mandelfyllning i ett knaprigt skal. Vaniljglassen som serveras till blir pricken över i.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk socker
  • Mazarinfyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Rabarber
  • 1 msk socker
  • 1 msk Maizena
  • 3 späda rabarberstjälkar
  • Florsocker, att pudra med
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Pajbotten: Använd en pajform eller en springform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Mazarinfyllning: Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen, ett i taget. Vänd i mjölet. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan.
    4. Rabarber: Blanda Maizena och socker i en bunke, skiva och vänd ner rabarbern i Maizenablandningen.
    5. Strö rabarbern över mazarinmassan och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Pudra med florsocker. Servera pajen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben