Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Luftig bakelse fylld med riktigt bra vaniljglass. Ringla sedan över en hemgjord mörk chokladsås! En fransk delikatess!

Ingredienser

  • Petits-chouxbakelse
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Chokladsås
  • 250 g mörk Marabou choklad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk florsocker, siktat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 graders värme. Koka upp vatten och smör i en liten kastrull. Vispa i vetemjöl. Ta bort kastrullen från plattan. Låt smeten svalna något under omrörning. Ha i ett ägg i sänder och vispa kraftigt efter varje ägg till smeten blir jämn och fin. Spritsa eller klicka ut smeten på en smord plåt. Gräddas i 20 min i mitten av ugnen eller tills de är gyllenbruna och höga. Öppna inte ugnen innan 15 min. har gått. Låt bakelserna kallna.
    2. Smält chokladen i mikro på full effekt ca 1,5 minut under omrörning var 30:e sekund. Rör ner grädde, siktat florsocker och sist mjölk.
    3. Fyll bakelserna med vaniljglass och ringla över chokladsås. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben