Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås
Serverar: 15 portioner
Tid: 30 minuter
Luftig bakelse fylld med riktigt bra vaniljglass. Ringla sedan över en hemgjord mörk chokladsås! En fransk delikatess!
Ingredienser
Petits-chouxbakelse
50 g smör eller margarin
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
4 st ägg
Chokladsås
250 g mörk Marabou choklad
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk florsocker, siktat
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 graders värme.
Koka upp vatten och smör i en liten kastrull.
Vispa i vetemjöl. Ta bort kastrullen från plattan. Låt smeten svalna något under omrörning.
Ha i ett ägg i sänder och vispa kraftigt efter varje ägg till smeten blir jämn och fin.
Spritsa eller klicka ut smeten på en smord plåt. Gräddas i 20 min i mitten av ugnen eller tills de är gyllenbruna och höga. Öppna inte ugnen innan 15 min. har gått.
Låt bakelserna kallna.
Smält chokladen i mikro på full effekt ca 1,5 minut under omrörning var 30:e sekund. Rör ner grädde, siktat florsocker och sist mjölk.
Fyll bakelserna med vaniljglass och ringla över chokladsås.
Njut!