Rabarberpaj med krämig fyllning

Serverar: 1 portioner

Det söta i fyllningen bryter så gott mot rabarberns syrlighet. Själv tycker jag att vaniljglass är jättegott till!

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 400 g rabarber
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Detta går lätt som en plätt i matberedaren. Lägg degen kallt att vila i ca 30 min.
    2. 2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen.
    3. 3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min. 200 grader.
    4. 4. Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar.
    5. 5. Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.
    6. 6. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll smeten över det hela.
    7. 7. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben