Rabarberpannkaka

Serverar: 4 portioner

Pröva rabarberpannkaka nu när rabarbern är som finast

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ansa rabarbern och skär den i bitar samt skölj den i vatten.
    2. Smält matfettet i en stekpanna och låt rabarbern fräsa i detta några minuter och häll sedan över den i en smörad panna eller eldfast form.
    3. Vispa samman pannkakssmeten och häll den över rabarbern.
    4. Grädda kakan i 200-225 graders ugn tills den stannar.
    5. Strö ett tunt lager socker över pannkakan strax innan den är färdig och låt den sedan stå i ugnen ytterligare några minuter.
    6. Servera med sylt och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben