Rådjurskotletter

Serverar: 6-8 portioner

Den här rätten är min mans älsklingsrätt och är en perfekt bjudrätt för den som har tillgång till vilt.

Ingredienser

  • Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter)
  • 1-2 msk smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • andra kryddor som man gillar
  • vatten
  • 3 msk kalvfond
  • Murkelsås
  • ca 1 hg murklor, finhackade
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 msk smör till bryning
  • ca 2 dl buljong
  • 2-3 dl grädde
  • (ev. 1-2 msk idealmjöl)
  • lite soya
  • Instruktioner

    Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Beräkna ca 2 kotletter per person om det är från ett vuxet djur. Bryn kotletterna i smör i en stor stekgryta tillsammans med en grovhackad lök. Salta och peppra och krydda efter tycke. Efter bryningen,slå på vatten så att det knappt täcker kotletterna och blanda i lite kalvfond. Låt småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Murkelsås: Bryn svamp och lök i smör, salta och peppra och strö på lite idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Slå på buljong och grädde och lite soya. Låt puttra ca 10 min på låg värme under omrörning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben