Grillade/stekta lammkotletter och filéer

Serverar: 4 portioner

Lammkotlett/filé kan bytas mot rådjurskotlett/filé.

Ingredienser

  • 500 g Lammkotlett eller ytterfilé
  • Marinad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk repade, färska timjansblad
  • 0,5 msk repade och hackade rosmarinblad
  • Saffranssås
  • 1 g saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet, blanda ihop marinaden och marinera minst två timmar. Lammfiléerna grillas/steks fem till sju minuter på varje sida. De små kotletterna behöver bara två till tre minuter per sida. Servera det grillade/stekta köttet med lättkokta grönsaker, saffranssåsen och nykokt färskpotatis
    2. Lägg saffran, salt, socker och vitlöksklyftan i en mortel. Stöt alltsammans till en jämn smet - saltet gör att vitlöken “smälter”. Skrapa över saffranssmeten i en skål med en sked. Skölj ur morteln med en matsked vatten och häll även detta i skålen - inget av det goda får gå till spillo! Blanda crème fraiche och gräddfil. Rör om ordentligt. Ställ svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben