Räkceviche

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ceviche görs på rå fisk och/eller skaldjur (skaldjuren kan vara kokta) som får marinera i färskpressad lime-eller citronsaft.

Ingredienser

  • 250 g skalade stora kokta räkor
  • 1/2 papaya
  • 1 mango
  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 1-2 röda spanska pepparfrukter
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl mangojuice
  • 2 lime
  • 2 msk hot chili ketchup
  • Tabasco chipotle peppersauce
  • blandad sallad
  • Instruktioner

    Tärna papaya, mango, lök och lägg i en bunke. Tillsätt de tärnade tomaterna (kärna ur dem). Kärna ur pepparfrukten och strimla dem. Hacka koriandern. Pressa limen. Blanda med räkorna, ketchupen och mangojuicen. Smaka av med tabasco. Ställ svalt i ca 15 minuter. Bottna 4 tallrikar med blandad sallad och fördela cevichen ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben