Räkceviche - Virgin Mary Style

Serverar: 4 portioner

God, godare, räkceviche! Den här rätten bara måste smakas. Fänkålen kan bytas ut mot 2 stjälkar blekselleri.

Ingredienser

  • 1 kg stora frysta räkor, tinade (300 g skalade)
  • 2 tomater
  • 1 liten fänkål
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl tomatjuice
  • 3 msk chilisås
  • 1½ tsk worcestershiresås
  • ½-1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 krm tabasco
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grillat eller rostat surdegsbröd i skivor
  • Eventuellt ½ röd chili, strimlad
  • Eventuellt ½ lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Dela och skär tomaterna i tunna skivor. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotbiten. Hacka fänkålen fint och koriandern grovt.
    2. Blanda tomatjuice, chilisås, worcestershiresås, limeskal, limesaft och honung. Vänd ner räkor, tomater, fänkål och koriander i såsen. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
    3. Servera med grillat eller rostat surdegsbröd samt eventuellt färsk chili och extra lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben