Oftast är mina recept ganska lätta att laga. Detta är en av dem.
Har bjudit mina svärföräldrar och de tycker jättemycket om det. Ju längre ni marinerar köttet ju bättre smakar det.
Ingredienser
500 g kamben
5 klyftor vitlök
3 korianderrötter
1 sträng citrongräs
2 msk soja
Vitpeppar
Instruktioner
Dela kambenen och lägg dem i en plastpåse. Mixa vitlök, korianderrötter, citrongräs och soja i minimixer. Därefter häll mixen i påsen och skaka försiktigt. Pressa ut luften ur påsen och knyt till och låt ligga i kylen över natten.
Grilla i ugnen på 225º C i 15 – 20 minuter tills kambenen fått en grillyta och är genomstekta.
Servera gärna kambenen på ett fat med en bädd av gurka och tomater.
vad är kamben?
Kamben är som revben fast kortare. Jag hoppas att jag kan förklara lite bättre, men kanske du förstår lite mer efter du har sett bilden!