Räkcheesecake

Serverar: 8 portioner

Gott till fredagsmyset, som förrätt och till buffébordet.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g valnötter
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 gelantinblad
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 40 g löjrom
  • Topping
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
  • 2 tsk honung
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka valnötterna fint och blanda med mjölet. Tillsätt smör och vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min, grädda sen i 15 min. Låt svalna.
    2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min. Hacka räkorna grovt och blanda med färskost, crème fraiche och löjrom. Krama ur gelantinbladen och smält dom på svag värme. Rör ner gelantinet och lägg fyllningen i pajskalet. Ställ kallt i 3 timmar. Blanda allt till toppingen och lägg räkorna på cheesecaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben