Gott till fredagsmyset, som förrätt och till buffébordet.
Ingredienser
Botten
50 g valnötter
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning
3 gelantinblad
200 g skalade räkor
200 g färskost
2 dl crème fraiche
40 g löjrom
Topping
200 g skalade räkor
1/2 dl strimlad färsk basilika
2 tsk honung
2 msk olja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka valnötterna fint och blanda med mjölet. Tillsätt smör och vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min, grädda sen i 15 min. Låt svalna.
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min. Hacka räkorna grovt och blanda med färskost, crème fraiche och löjrom. Krama ur gelantinbladen och smält dom på svag värme.
Rör ner gelantinet och lägg fyllningen i pajskalet. Ställ kallt i 3 timmar. Blanda allt till toppingen och lägg räkorna på cheesecaken.
Liknande recept
Kommentarer (0)