Räkcheesecake med saffran och vitlök

Serverar: 6-8 portioner

En spännande cheesecake med saffran och räkor som är en fin kombination. Den blir godast om den lagas en dag i förväg och serveras helt kall.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g smör el margarin
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1½ msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • ½ krm kajennpeppar
  • ½ tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 3 gelatinblad
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ g saffran (1 påse)
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • Dekoration
  • Räkor
  • Lite rucolasallad eller persilja
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen och smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant.
    2. Skala räkorna. Ta undan hälften av räkorna till garnering och blanda resten med olja. Pressa i vitlök och tillsätt persilja, kajenn, salt och peppar. Låt stå och dra medan du förbereder resten. Rör då och då.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter så att de blir mjuka.
    4. Blanda philadelphiaost och crème fraiche med saffran.
    5. Smält gelatinbladen på låg värme i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner det i ostblandningen. Blanda väl.
    6. Häll av ev vätska från räkorna och tillsätt räkblandningen och oliverna.
    7. Skeda upp allt över kavringsbottnen. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller över natten.
    8. Garnera med räkor och grönt, t.ex. rucolasallad eller persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben