En frasig smördegsbakelse fylld med pepparrotssmakande skaldjur tackar nog ingen nej till! Servera den gärna till ett glas vitt vin eller kanske en kall snaps.
Ingredienser
2 djupfrysta smördegsplattor
Fyllning
250 g djupfrysta räkor med skal
100 g djupfrysta crabsticks
1 dl lätt crème fraiche
1 msk färskriven pepparrot
1 msk hackad dill
2 krm salt
½ krm peppar
Pensling
1 ägg
Garnering
Dillkvistar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegsplattorna. Skär plattorna mitt itu till kvadrater. Kavla ut dem lite, ca 1 cm åt varje håll.
- Lägg smördegskvadraterna på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem. Pensla kvadraterna med uppvispat ägg. Grädda smördegsbitarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
- Gör fyllningen: Tina räkorna och crabsticksen. Skala räkorna. Spara några räkor till garneringen, grovhacka resten. Strimla crabsticksen.
- Smaksätt crème fraichen med pepparrot, dill, salt och peppar. Vänd ner räkor och crabsticks. Dela smördegsbakelserna i över och underdelar. Placera underdelarna på assietter.
- Fördela skaldjursfyllningen ovanpå. Lägg på locken, gärna lite på diagonalen. Garnera med de sparade hela räkorna samt dillkvistar.
Liknande recept
Kommentarer (0)