Räkgömma

Serverar: 4 portioner

En frasig smördegsbakelse fylld med pepparrotssmakande skaldjur tackar nog ingen nej till! Servera den gärna till ett glas vitt vin eller kanske en kall snaps.

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor
  • Fyllning
  • 250 g djupfrysta räkor med skal
  • 100 g djupfrysta crabsticks
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 1 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegsplattorna. Skär plattorna mitt itu till kvadrater. Kavla ut dem lite, ca 1 cm åt varje håll.
    2. Lägg smördegskvadraterna på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem. Pensla kvadraterna med uppvispat ägg. Grädda smördegsbitarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
    3. Gör fyllningen: Tina räkorna och crabsticksen. Skala räkorna. Spara några räkor till garneringen, grovhacka resten. Strimla crabsticksen.
    4. Smaksätt crème fraichen med pepparrot, dill, salt och peppar. Vänd ner räkor och crabsticks. Dela smördegsbakelserna i över och underdelar. Placera underdelarna på assietter.
    5. Fördela skaldjursfyllningen ovanpå. Lägg på locken, gärna lite på diagonalen. Garnera med de sparade hela räkorna samt dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben