Räkknyten

Serverar: 8 portioner

Isberssalladen blir små serveringsskålar till räkorna.

Ingredienser

  • 1 kilo räkor med skal
  • 5 små salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 huvud isberssallad
  • ½ dl hackade jordnötter
  • ½ dl korianderblad
  • ½ dl löst packad dill
  • Dipsås
  • ½ dl pressad limesaft
  • 1½ msk flytande honung
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Ansa och finhacka löken. Dela kärna ur och finhacka pepparfrukten.
    2. Blanda räkor, lök, vitlök, pepparfrukt och limeskal. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen.
    3. Bryt loss blad av isbergssalladen. Lägg bladen som skålar på ett serveringsfat. Fördela räkblandningen i salladsskålarna. Garnera med jordnötter, dill och koriander. Servera med dipsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben