Fina små pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner
10 knyten
Ingredienser
Pannkakssmet
4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smält smör
1 krm salt
Fyllning
500 g färska räkor med skal
1 burk kantareller (190 g) eller 200 g färsk svamp
1 msk smör
2 dl creme fraiche
250 g kesella (10 %)
1/2 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
Finrivet skal av 1/2 lime
1 dl finhackad dill
1 1/2 dl riven ost, typ Gouda
Tillbehör
grönsallad
citronklyftor
Instruktioner
- Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.
- Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.
- Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik ihop var och en till ett litet paket. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen.
- Servera med grönsallad och citronklyfta.
Liknande recept
Kommentarer (0)