Varma räkknyten

Serverar: 4-5 portioner

Fina små pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner 10 knyten

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk smält smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g färska räkor med skal
  • 1 burk kantareller (190 g) eller 200 g färsk svamp
  • 1 msk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 250 g kesella (10 %)
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • Finrivet skal av 1/2 lime
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 1/2 dl riven ost, typ Gouda
  • Tillbehör
  • grönsallad
  • citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.
    2. Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.
    3. Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik ihop var och en till ett litet paket. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen.
    4. Servera med grönsallad och citronklyfta.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben