Rågbaguetter

Serverar: 4 portioner

Ett lättbakat grovt bröd med få ingredienser - perfekt till soppa eller sallad.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37°C
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk vetekli
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl till utbeckning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Smula jästen i en köksmaskin, häll över vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resterande ingredienser - tänk på att vetekli och grovt rågmjöl sväller efter en stund. Arbeta degen i minst fem minuter tills den är smidig. Låt jäsa under bakduk c:a 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ev. behövs lite mera mjöl. Dela degen i fyra delar och forma till plåtlånga, vridna baguetter. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Låt jäsa ca 30 minuter.
    5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Bröden ska kännas lätta när de är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben