Rågflingebullar

Serverar: 30 portioner

God frukostbulle.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ dl farinsocker
  • 6 dl rågflingor
  • 9 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Rågflingor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
    2. Tillsätt filmjölk, salt, farinsocker, rågflingor och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa i 40 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 30 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter. Pensla med vatten och strö på rågflingor. Grädda i 250° ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben