Rågflingebullar

Serverar: 20 portioner

Mycket fibrer och lågt GI.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ dl olja
  • 5 dl vatten
  • 1 msk honung eller brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekross, rågkross eller något annat fiberrikt
  • 3 dl rågflingor eller havregryn
  • 1,1-1,2 liter lantbrödsmjöl av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
    2. Lös upp jästen i lite av spadet, tillsätt resten av vätskan.
    3. Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
    4. Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
    5. Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
    6. Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
    7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
    8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
    9. Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben