Rågflingebullar
Serverar:
20 portioner
Mycket fibrer och lågt GI.
Ingredienser
50 g jäst
½ dl olja
5 dl vatten
1 msk honung eller brödsirap
2 tsk salt
1 dl vetekross, rågkross eller något annat fiberrikt
3 dl rågflingor eller havregryn
1,1-1,2 liter lantbrödsmjöl av valfri sort
Instruktioner
Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i lite av spadet, tillsätt resten av vätskan.
Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.
Liknande recept
Rågflingebullar
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!