Råggrissini på bake off-vis
Grissini är verkligen plockvänliga och perfekta buffébröd. Att bjuda på nybakat bröd är inga problem med den här metoden. Baka grissinin i god tid och frys in, och lagom tills gästerna kommer sätter du in bröden i ugnen.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
2 tsk nystötta fänkålsfrön
1 3/4 dl fint rågmjöl
2½-3 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, nystött fänkålsfrö och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.
- Gräddning:
Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
- Servera grissinin nygräddade.
Liknande recept
Kommentarer (0)