Råggrissini på bake off-vis

Serverar: 16 portioner

Grissini är verkligen plockvänliga och perfekta buffébröd. Att bjuda på nybakat bröd är inga problem med den här metoden. Baka grissinin i god tid och frys in, och lagom tills gästerna kommer sätter du in bröden i ugnen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk nystötta fänkålsfrön
  • 1 3/4 dl fint rågmjöl
  • 2½-3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, nystött fänkålsfrö och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
    2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.
    3. Gräddning: Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
    4. Servera grissinin nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben